Изучайте английскую лексику на тему «еда» (food vocabulary) с помощью интересных рецептов! Узнавая новые рецепты вкусных блюд, вам будет легче запомнить английские слова.
Предлагаем несколько упражнений с рецептами на английском языке, заимствованными у британского издания BBC Good Food.
Подставьте нужные слова вместо картинок в рецепте и получите простой способ приготовления блюда на изображении! Возможно, иногда вам придется подумать, какое слово подразумевается в картинке.
Итак, рецепт сладкого пирожка, который очень прост в приготовлении!
- To make the pastry, rub 225g cold, diced
into 350g plain
, then mix in 100g golden caster
and a pinch of
- Combine the pastry into a ball – don’t add liquid – and knead it briefly. The
will be fairly firm, like shortbread
You can use the
immediately, or chill for later.
- Preheat the oven to 200C/gas 6/fan 180C. Line 18 holes of two 12-hole patty tins, by pressing small walnut-sized balls of pastry into each hole.
- Spoon 280g
into the pies.
- Take slightly smaller balls of pastry than before and pat them out between your hands to make round lids, big enough to cover the pies.
- Top the pies with their lids, pressing the edges gently together to seal – you don’t need to seal them with milk or
as they will stick on their own. (The pies may now be frozen for up to 1 month).
- Beat 1 small
and brush the tops of the pies. Bake for 20 mins until golden. Leave to cool in the tin for 5 mins, then remove to a wire rack.
- To serve, lightly dust with icing
. They will keep for 3 to 4 days in an airtight container.